8 / 16bit bulldozer

Itt minden a 8 / 16 bites játékprogramokról és ezek remake verzióiról szól. Ezen kívül helyben összefuthatsz retro CPU témával, illetve néhány legendás hardverrel is.

Címkék

Friss topikok

  • enpera: @Six.Feet.Under: Hát igen, van pár régi sima GUS-om is, de ezt így meghagytam dobozban, amikor már... (2014.02.08. 18:22) Gravis Ultrasound PnP
  • enpera: Jó kis sztori :) (2014.02.08. 17:25) Nebulus + remake
  • zsoltkovacs: működik (2013.08.12. 22:18) Teszt, új profil

Street Rod remake

2013.09.01. 23:38 Six.Feet.Under

 Van ez fránya, időrabló, borzasztóan addiktív, California Dreams-es Street Rod, ami megannyi élményt adott már 89-ben, majd a 90-es évek elején. C64-től egészen PC-ig ismerős lehet a pixelhegy (a szó jó értelmében - lásd lentebb), így nosztalgiázáshoz tucatnyi lehetőség létezik emulátorok formájában, a játék lenyomatai pedig az összes retro játékgyűjteményben fellelhetőek. Viszont az eredeti program ezesetben is inspirált egy szép remake verziót, Street Rod 3 néven.

 

street_rod_remake.gif

 

 Szóval tegye fel a kezét a célközönség soraiban, aki nem játszott az eredetivel C64-en... Ha mondjuk tíz, random választott játékos között akad akár egy is, akkor tényleg a kék pirulára kellett volna böknöm. A lényegre térek: az újrafutózott játék teljesen hw 3D-s, fixen 800x600 felbontásban fut akár ablakban, akár teljes képernyőn. A háttérzenét (túl) egyszerűen a kibontott állományok fő mappájába másolt mp3 fájlokból szolgáltatja. Kódja aktívan támaszkodik az SDL könyvtárakra, de ezeket a letöltött anyag természetesen tartalmazza. Más érdekességet is találhatsz az archívban, pl. a textúrákat stb :). A program telepítést nem igényel: lehúzod, kicsomagolod és kész is. Ezen felül bőven el fogsz boldogulni vele - sőt, a szabad nézőpontú 3D környezetben elsőre biztosan mindennél szélesebb vigyorral fogsz garázdálkodni az autó elemeinek cseréjénél és beállításainál - végül persze irány az utca és várni Kinget. A szokásos :)

A játék csak Windows-on fut natívan, ott viszont szerencsére Windows 8 alatt is megy, mindenféle trükk nélkül. Szórakoztató remake, de az eredeti játék bájának részemről szerves része volt a rajzolt pixelgrafika, illetve ott a játékmenetben is egészségesen nagyobb kihívásra emlékszem. Így a 3D-s verzió második betöltésre már nem annyira buli. Félreértés ne essék: finom anyag, csak mégsem annyira finom mint arra számítottam. Azért hoztam hírbe, hátha valaki tartósan megtalálja benne a kellemes emlékeit. * A játék honlapja itt van *, a közel 20 megabyte méretű, letöltendő állomány * pedig itt *. A projekt 2005 óta formálisan halott, viszont a linkelt honlap fórumain élet nyomait találni: időnként egy új verzió megalkotásán agyalnak.

Jó szórakozást!

Címkék: remake

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://816bb.blog.hu/api/trackback/id/tr865488411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása