8 / 16bit bulldozer

Itt minden a 8 / 16 bites játékprogramokról és ezek remake verzióiról szól. Ezen kívül helyben összefuthatsz retro CPU témával, illetve néhány legendás hardverrel is.

Címkék

Friss topikok

Nebulus + remake

2013.09.03. 15:13 Six.Feet.Under

 Pogo-tól nem lehet szabadulni :) 1987-től kezdve gyakorlatilag az összes étrékelhető 8 és 16 bites platformról visszaköszön. Nem véletlenül. Egyszerű, jópofa platform- ill. ügyességi játék, nagyon eredeti ötletből születve. Magát a minőségét pedig mint oly sokszor, itt is előre jelzi a Hewson címkéje.

 

nebulus_tower_toppler.gif

 

 Felesleges túl sok szót pazarolni: nagyon jól tudod miről van szó, hiszen itt olvasgatsz. Viszont ha az elmúlt 25 évet mégis a Marson töltötted volna kedves olvasó, akkor felvázolom a lényeget, főbb vonalakban. A sárkányoddal (Pogo) jobbra-balra sétálva, ugrálva és zuhanva, lépcsőket és lifteket használva, ajtókon keresztül átsétálva mindig fentebb jutsz egy adott toronyban. A te pozíciód a képernyőn fix, a torony forog alattad, a mozgásodnak megfelelően. Persze menet közben mindenféle idétlen ellenfelek fognak zavarni, akár rajtad keresztül átrepülve. Ilyenkor lezuhansz az aktuális helyedről, és ha egyáltalán szerencséd van, egy korábban már érintett ponton folytathatod felkapaszkodást. Emiatt a mozgásod időzítése rendkívül fontos, csakúgy, mint a "fegyvered" használata: néhány ellenfél kiiktatható a hozzájuk rúgott labdával. Csak azért, hogy még nehezebb legyen a dolog, mindez időre megy. Ahogyan felértél a torony tetejére, ott a sztori szerint egy bombát helyezel el, és a torony leomlik. Ebből csak annyit fogsz látni, hogy az utolsó ajtón belépve a torony elsüllyed. Ekkor indul egy átvezető játékrész, amivel plusz pontokat szerezhetsz: tengeralattjárót irányítva kell kilőni néhány halat és összegyűjteni - míg nem érkezel meg a következő toronyhoz. Nyolc tornyot kell lerendezz a győzelemhez. Bőven nehéz és taktikus játék, de minimum ugyanennyire szórakoztató.

 A fentebbiek miatt szerencsére nem kerülhette el a sorsát, és remake verzióként született újjá Tower Toppler néven. Ez egy ingyenesen elérhető multiplatformos játék, skálázható grafikával, az eredetivel mindenben egyező játékmenettel és kihívással. A remake * itt található *, Windows, Linux, OSX és BeOS binárisokkal. Erősen ajánlott anyag. A menüit mindenképpen fusd át indítás után, és a grafikai részen kapcsolj be mindent  - egy 10 éves PC is simán elbírja. Talán szót érdemel, hogy letölthetővé tettem a GIF képkockáihoz tartozó platformok Nebulus lenyomatait, hogy emulált környezetben használhasd (a C64 verzió meglepően színvonalas). Ezt az archívot pedig * itt tudod elérni *.

 Még néhány apróságot hadd tegyek hozzá a fentebb írtakhoz: az eredeti verzió az USA piacán eleve Tower Toppler néven jelent meg. A Nintendo verzió neve Castelian, Japánban Kyoro-Chan Land. Végül egy röhejes bónusz a sztorihoz: a Zzap!64 magazin a játék megjelenése azonnal feltette a demóját egy mellékletként adott kazettájára. Sajnos a teljes verziót sikerült sokszorosítaniuk és teríteniük, így a magazin vásárlóinál nagy volt az örömbódottyá. Ugye milyen véletlenek vannak?

Jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://816bb.blog.hu/api/trackback/id/tr975493556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása